2011-06-23

TORSDAG

Ja idag så va isa en snabbis på dagis för midsommar firande så de va en kortis men vi hann ändå ner till stan och handla allt inför imorn vilket va skönt att göra de så tidigt för fy fan va folk de va redan då... speciellt på systemet... helt jävla otroligt, och vi va där kl 10.00, när de öppna. Men de va inte bara vi som hade tänkt så. Men de gick snabbt så de va bra det. Efter de blev de att hämta lillan på dagis och ta hem alla saker för nu e hon ledig från dagis till i höst när hon startar på en annan avdelning som är för större barn så de ser hon verkligen fram imot, hon har fått vänta länge på de eftersom hon fyllt sist av alla, men nu e de dax i aug.
När vi kom hem va de dax för lite städning och tvättning, va tvunget att göras de med. De blev även badning för isa och klippning för dennis, ja passade på att färga håret igen.. blev bättre än innan men ändå inte bra men nu ser de inte dassigt ut i allafall dock så e ja rödlilabrun... men men ni får säkert se bilder från de i helgen.
Jag passade även på att baka en cheesecake som vi ska ta med imorn detta recept( har aldrig gjort de förut men nån gång måste va den första):

Frysen chesecake
8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6 st digestivekex
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.

Tyckte eftersom vi nästan inte ska ta med något imorn passa på att baka nåt och ta med tänkte lägga jordgubbar på med men vem vet va de kommer smaka som sagt första gången ja testar de... får helt enkelt se imorn....

Imorn e de midsommar som alla vet, vi ska ner på stan kl 12 och titta och dansa kring midsommarstången sen blir de hem och göra iordning oss de sista och runt 15 beger vi oss till josefin och gabbe där de vankas god mat och en trevlig dag/kväll. Ska blir kul som fan... blir nog många kort så de får ni helt enkelt se i helgen när ja uppdaterar igen...

Ha en riktigt bra midsommar alla för de kommer nog vi att ha...

PÖSSSSSSSSSSS

Inga kommentarer: