2012-11-23

Rekomenderar

I onsdags hade några elever på skolan ordnat en friskvårdsdag för alla övriga elever och lärare på min praktikplats, en riktigt trevlig dag. Och verkligen ett tips för er som anordnar sånna dagar för gymnsie elever. Den första föreläsningen var Coco Rosenfelt hon hade jobbat länge med ungdommar bla. på fryshuset, detta är lite kort om vad hon prata om

”Framgångsfokuserat Motivations Tänkande (FMT)”

Coco har utvecklat en framgångsrik coachningsmodell som heter Framgångsfokuserat Motivations Tänkande (FMT). Den är starkt inspirerat av KBT, DBT, DISA, ART och Prepare och andra välbeprövade metoder.
FMT består av fem delar:
  • Självkänsla
  • Social färdighet (bl a kommunikation, gränssättning, affektreglering m.m.)
  • Stresshantering
  • Problemlösning
  • Målfokusering

Hon pratade elvernas språk vilket va rikigt bra.


Sen va den en av lärarna som pratade om näringslära osv. eftersom banting är så vanligt nu och ingen bra form av bantning heller. De va riktigt intressant efter en hälsosamm lunch så hade elverna bjudit in KRIS från göteborg. Som även det va jätte intressant. Jag har varit på flera olika KRIS föräläsningar och måste säga att de är väldigt öppna, ärliga och bra att lyssna på. Utöver detta hade eleverna tagit in zumba, pardans, kreativ verksamhet osv. men då hade ja annat att göra. Men måste ändå tipsa om att låta elverna med bli aktiva i sånna dagar och få bestämma lite själva, va en riktigt bra dag helt enkelt!

PÖSSSSS

Inga kommentarer: